69K seviyesinden başlayan bir elliott dalgası düşünecek olursak, bu dalganın 5. düşüş dalgasındayız. Elliott dalgalarını doğru kullanabilmek için ilk günden şimdiki zamana kadar tüm dalgaları çekmek gerekir. Elliott 5’li itki ve 3’lü tepki dalgasından oluşur. Her 5’li itki dalgasından sonra 3’lü ABC tepki dalgasını verir, bu döngü böyle devam eder. Güncel elliott dalgasını bulabilmek için tüm zaman geçmişi analiz edilerek 5’li itki ve 3’lü tepki dalgaları çekilmelidir, bunun sonucunda şimdiki zamanda hangi dalgada olduğumuz anlaşılır. Böyle bir vaktim olmadığı için her açıdan olabilecek fikirleri yazacağım.
69K’dan gelen 5’li itki dalgası olduğunu düşünürsek bu dalganın son düşüş dalgasındayız. Elliott dalgalarında hedefler fibonacci çizgileriyle belirlenir, 2. dalga fibonacci 0.382’den, 4. dalga 0.236’dan nokta atışı döndüğü görülmekte, bu da düşüş yönlü 5’li dalgayı daha güçlü kılıyor.
Düşüş yönlü 5’li elliott: 3. dalga en kısa dalga olamaz! 1. dalga 3. dalgadan uzun olduğu için 5. dalga kesinlikle 3. dalgadan kısa olmalı. 3. dalga boyunu belirleyip 5. dalganın başladığını tahmin ettiğimiz $25.200 seviyesine getirdiğimizde 3. dalga boyu -$5.000 seviyelerine geliyor fakat fiyat eksiye düşemeyeceği için 0’a kadar her fiyat gelebilir. Hedefi biraz daha yumuşatmak açısından fibonacci hedeflerimiz 2 adettir: $13.021 ve $5.486
•••
Yükselen kamalar genelde düşüş getirir ve paralel kanallarda bunun örneklerini görüyorsunuz. Düşüş hedefi bayrak direği kadar beklenir. BTC’de $17.593’dan $25.200 seviyesine doğru yükselen bir kama vardı ve beklendiği gibi aşağı yönlü kırıldı. Bayrak direği aynı zamanda hedeftir, yükselen kama hedefi: $10.723
Le informazioni ed i contenuti pubblicati non costituiscono in alcun modo una sollecitazione ad investire o ad operare nei mercati finanziari. Non sono inoltre fornite o supportate da TradingView. Maggiori dettagli nelle Condizioni d'uso.