ReutersReuters

Petrol ve doğalgaz şirketleri, ABD'den ithalat için Çin'den gümrük vergisi muafiyeti talep edecek-kaynaklar

Petrol ve doğalgaz şirketleri, Çin hükûmetinin 10 Şubat itibarıyla ABD'den ithal edilecek ham petrol ve sıvılaştırılmış doğalgaza (LNG) uygulamayı planladığı ek gümrük vergileri için Çin'den muafiyet talep etmeye hazırlanıyor.

Söz konusu bilgiyi ticaret kaynakları verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e yönelik ek gümrük vergisi Salı sabahı uygulanmaya başladıktan sonra Çin 10 Şubat'tan itibaren ABD'den ithal kömür ve LNG'ye %15 ek gümrük vergisi, ham petrol, ziraat makineleri ve bazı taşıtlara %10 ek gümrük vergisi getireceğini duyurmuştu.

Analiz şirketleri Kpler ve LSEG'in verilerine göre, toplam 6 milyon varil ABD hafif ham petrolü (WTI) ve Alaska North Slope (ANS) ham petrolü taşıyan dört tanker ile iki LNG gemisi şu anda Çin'e doğru ilerliyor.

Üç petrol işlemcisi, şirketlerin önceden rezerve edilen tankerler için muafiyet talep etmesinin beklendiğini belirtti. Fakat iki kaynak, yeni anlaşmalar için muafiyet verilmesinin daha zor olacağını ifade etti.

Kpler ve LSEG verilerine göre Vitol, Gunvor, Occidental (OXYN.N), ExxonMobil XOM ve Fransa'nın TotalEnergies şirketine ait Atlantic Trading and Marketing Inc (ATMI) gibi şirketler sevkiyatlar için hâlihazırda en az sekiz adet daha büyük ham petrol gemisi (VLCC) kiraladı.

Haberin orijinali için tıklayınız:

ÖNEMLİ: Bu haber, linkleri yukarıda belirtilen haber ya da haberlerden derlenmiştir. Çevirmen makine çevirisinden destek almıştır.

Accedi o crea un account gratuito per leggere queste notizie

Altre notizie da Reuters

Più notizie