Beklenenden daha iyi rakam, düşük JPY

Japonya’nın ikinci çeyrek GSYİH rakamlarını Cuma günü 02:50 KSA’da yayınlanacak ve dönemin daha yavaş büyümesini rapor etmekte diğer ülkelere katılması bekleniyor. Japonya Merkez Bankası, büyük varlık satın alma programının daha önce artırılması gerekip gerekmediğini merak ederken, GSYİH verileri politika yapıcıları daha fazla teşvik başlatmaya muktedir mi?
Yılın ilk üç ayında Japonya'da büyüme beklenmedik şekilde % 0,6 seviyesinde sabit kaldı, ancak bunun nedeni, herhangi bir pozitif faktör itici büyümesine kıyasla ihracattan daha düşük ithalata bağlı olmasıdır. Bununla birlikte, ikinci çeyrekte net ticaret katkısı olumsuz olabilir, çünkü sürmekte olan ticaret savaşının ihracat üzerinde daha ciddi bir etkisi olması muhtemeldir.
Net ticaretin, ikinci çeyrekte GSYİH büyümesinin % 0,5 oranında düşmesi bekleniyor. Bununla birlikte, özel tüketimde % 0,6'lık beklenen iyileşme ve sermaye harcamalarında % 0,7'lik bir artışın ekonominin ikinci çeyrekte % 0,1 büyüme sağlamasına yardımcı olması beklenmektedir.
Rakamlar tahminlere göre bir şekilde veya başka bir şekilde rapor edilirse, Japonya Merkez Bankası ekonominin enflasyonu % 2 hedefine yükseltmek için momentumunu sürdürmekte ısrar etmeye devam etmesi muhtemeldir. Bununla birlikte, ticaret gerilimleri son günlerde yoğunlaştığından ve herhangi bir düşüş işareti bulunmadığından, Japonya Bankası'nın önümüzdeki iki yıl içinde büyümede beklenen toparlanma gerçekleşmeyebilir. Politika yapıcılar için sorunları daha da kötüleştirmek için Japon yen yükseldi ve rakiplerinin çoğuna karşı çok yüksek seviyelere yükseldi.
Japonya Merkez Bankası açıkça döviz kurunu hedeflemese de, güçlü bir yen zayıf ihracat ve büyüme üzerinde düşük ithalat fiyatları ile enflasyon üzerinde önemli bir olumsuz etkiye sahip olacaktır. Dolayısıyla, yen yükselmeye devam ederse, Japonya Merkez Bankası olmasa da, döviz kuru politikasından sorumlu Maliye Bakanlığı olacaktır.
GBPjpykurPAIRparitysterlinTrend Analysisyen

Declinazione di responsabilità