Türkiye ekonomisi 1Ç19’da yıllık bazda %2.6 daraldı. Piyasa beklentisi %2.8 daralma olacağı yönündeydi. Çeyreksel bazda ise %1.3 büyüme söz konusu. Büyümenin detaylarına baktığımızda, hanehalkı harcamaları ve ithalatın sert daraldığını, hükümet harcamaları ve ihracatın ise daralmayı nispeten sınırladığını görmekteyiz. Diğer yandan dış ticaret dengesi Nisan ayında 2,98 milyar dolar açık verdi Böylece 12 aylık açık 31,2 milyar dolara kadar geriledi. Küresel bazda risk iştahı düşmesine rağmen, ABD ile normalleşme beklentileri neticesinde dolar kuru 5.82 seviyelerine kadar geriledi. S-400 konusunda çok farklı haber akışları olduğunun altını çizmek gerekiyor. Cuma günü ABD’de kişisel gelir ve harcamalar verileri piyasa beklentileri üzerinde gerçekleşti. Ancak küresel bazda düşen risk iştahı ABD 10 yıllık faizlerini %2.10 seviyelerine çekerken bu kapsamda dolar endeksi de baskı altında kaldı.

Bugün yurtiçinde Mayıs ayı enflasyon verileri ve Mayıs ayı imalat PMI verileri takip edilecek edilecek. Enflasyonun aylık bazda %1.32 artış göstermesi bekleniyor. Beklentilerin üzerindeki bir artış TL üzerinde baskı oluşturabilir. Beklenti altındaki bir artış ise TL’yi destekleyebilir. Diğer yandan imalat PMI verisi ise ekonomiye ilişkin vereceği sinyal açısından önemli olacak.

Ramazan Bayramı nedeniyle yurtiçi piyasalar bugün erken kapanış yapacak ve Cuma günü açılacak.

Bugün ABD’de ISM imalat PMI verisi açıklanacak. Son dönemde ABD’de ekonomiye ilişkin öncül veriler momentum kaybına işaret etmişti. PMI verisi bu açıdan önemli olacaktır. Güçlü bir PMI verisi dolar endeksi ve faizlerin toparlanmasına yardımcı olabilir.

Geçen hafta gelen aşağı yönde kırılmanın ardından paritede satış baskısı sürüyor. Mevcut durumda 5.87 direnci önemli. Bu eşik geçilirse önce 5.90, ardından ise 5.95 hedeflenebilir. Paritede aşağıda ise 5.82’yi önemli destek bölgesi olarak izliyoruz. Bu destek altında 5.80 ve 5.75 test edilebilir.

Chart PatternsTechnical IndicatorsTrend Analysis

Anche su:

Declinazione di responsabilità