ABD ve Global Enflasyon Kripto Pazarını Nasıl Etkileyecek? 🎃

Aggiornato
Dün enflasyon verileri yayınlandığında kripto piyasası kısa bir ralli yaşadı malumunuz.

Bunun nedeni, tarihsel olarak traderların enflasyon yükseldiğinde daha riskli varlıkları satın almak için harekete geçmeleridir. Genellikle dolardan çıkıp, foreks piyasalar ve kripto gibi riskli varlıklara yönelim olur, ellerindeki dolarlardan kar realizasyonu yaparlar vs..

Bunun bir sonucu olarak da dün (ve bugün) Bitcoin'de ve önde gelen altcoinlerde sınırlı bir artış gördük. Küresel kripto piyasa değeri 24 saat içinde %3.4 arttı.

Ancak bu kripto için mutlaka iyi bir şey olduğu anlamına gelmez. Piyasa hala düşüş eğilimini sürdürdüğü için, bir 'ölü kedi sıçraması' yaşıyor olabiliriz.

ABD (ve Avrupa'daki) yükselen enflasyon, özellikle Federal Rezervleri agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmeye ve bilançosunu küçültmeye zorlayabilir. Zaten bunun sinyallerini de Aralık ayı toplantılarında verdiler.

Tapering başladı, açıkladıklarından önce de parasal genişlemeyi bitirip, daha agresif bir tutumla (şahin tutum) faiz artırımına gidebilirler.

Eğer bu olursa, hazine getirileri yükselir (US10Y) ve kripto dahil tüm riskli varlıklar düşüşe geçer. Dolar/TL işaretlediğim kanala ve hatta üstüne bile yeniden çıkabilir.

E zaten düşüyorduk, daha ne kadar düşeriz? Bu yaşadığımız bir şey olmaz, daha sert daha derin ve uzun süreli...Böyle söyleyip şimdilik analizi bitirelim.

Trade attivo
Yıl içindeki Dolar/TL tahmini hareket öngörüm budur dostlar. Çok abartmış olmamak üzere logaritmik bakmadım.

istantanea
Trade attivo
Neden böyle bir formasyon öngörüm var?

TCMB - 12 Ocak haftası bilançosuna göre -140 milyon dolar zararda kasa. Buna Swaptan gelen 60.6 Milyar doları da eklersek ay be ay TCMB kasa zararı büyüyor.

Şubat ayında tayyibin suudlara yapacağı ziyaret gerçekleşirse, geçen hafta yazdığım şeylerin gerçekleşmesi mümkün olacaktır. Oradan gelen bir miktar swap ve ithalat parasıyla doları yeniden 10-12 ₺ bandına indirmeye çalışacaklardır.

Ancak, ABD faiz artışları konusunda sakin davranırsa 0,25, çok şahin davranırsa en az 0,5 puanlık faiz artışı ve varlık azaltımı kararı ile DXY ve US10Y dün verdiğim seviyeleri kıracaktır. Bunun 3'er aylık periyotlardaki artışlarını göz önüne alırsanız, döviz kuru yeniden indiği yerden hızlı ataklarla 13-15 bandına, sonra da, ATH seviyesi 18'e çıkabilir.

Buradan gelebilecek olası bir müdahale ile, yeniden 15 bandına indirme girişimleri olabilir. Bu da fincanın kulp kısmıdır. Ancak taşıma su ile koca değirmeni çevirmek bir yere kadar mümkündür. Tekrar eski haline dönebilir. 2023'ten itibaren, eğer bir erken seçim gelmezse, fincan-kulp hedeflerini kollamaya başlarız eğer ki 2022'yi 18 ₺ seviyesinde kapatırsak.

Bir veri daha paylaşayım: Ülkedeki dolar/tl kurunun yukarı gitmesine neden olan etkenlerden birisi de Sanayi Üretimimizdir. Neden? Çünkü büyük oranda "yarı mamul ithalatına" dayalı bir sanayi üretimimiz var. Haberleri takip edin ne zaman "Sanayi üretimimiz %x kadar yükseldi" diye umut verici haberler yaparlarsa ithalat oranımız da burada yükseliyor, bu da dolar kurunu yukarı itiyor.
Trade attivo
DXY: 97 üstü
US10Y: 1.90 üstü kripto ve hisse senetleri piyasaları için hayli riskli bölgeler.

istantanea

Kendi risk yönetiminizi bu seviyelere de bakarak yapınız.
dolartlDXYFundamental AnalysisTechnical IndicatorsUS10YUSDTRY

X'ten takip etmek üzere: twitter.com/BrankoPetruci

Finans Piyasalarında Rotanızı Çizmenin Yol Haritası Kaynakları: x.com/BrankoPetruci/status/1748293185699205255
Anche su:

Pubblicazioni correlate

Declinazione di responsabilità