FARKLI İNDİKATÖRLERLE BİRKOİN ANALİZİ

Aggiornato
Herkese merhabalar…
Bu hafta, bir yandan size indikatörlerle ilgili bilgi verirken diğer yandan daha fazla pekişmesi için bu indikatörlerle yapılmış bir BTC analizi yapmak istedim. Umarım faydalı olur :)
1- William Gator + Gator Oscillator
Farklı sitelerde Alligator olarak geçen William Gator indikatörü, Gator Osilatörü ile birlikte kullanılır. İndikatörü bir timsaha benzetmiş Bill William. Üç çizgiden oluşuyor. Mavi çizgi timsahın çenesi, pembe dişleri ve yeşilde dudakları kabul ediliyor. Çizgiler birbirine yaklaştığında fiyat sıkışma hareketine giriyor buna timsahın uyuması diyoruz. Çizgilerin genişlemesi ise timsahın avlandığı anlamına geliyor. Yani fiyatın bir yükseliş ya da düşüş trendinde olduğunu bize anlatıyor. Yeşil çizgi diğer iki çizgiyi yukarı yönlü keserse bir alış sinyali aşağı yönlü keserse bir satış sinyalidir. Fiyat indikatörün üstündeyse bir yükseliş, altında ise bir düşüş trendindedir. fiyat indikatörden uzaklaştıkça trendin devam edeceği konusundaki ihtimalimiz kuvvetleniyor. Fiyat indikatöre yapışmaya başladığında ise bize bir sıkışma evresine girebileceği ve trendin dönebileceği konusunda bilgi veriyor. Kısaca destek ve direnç konumuda görüyor.
Osilatörü ise bize çizgiler arasındaki mesafenin uzaklığını anlatıyor. 0 çizgisinden yukarısı mavi ve pembe çizgi arasındaki mesafeyi, 0 çizgisinin altı ise yeşil çizgi ile pembe çizgi arasındaki mesafeyi anlatıyor. Histogramdaki mumların orjinali yeşil ve kırmızı. Ben kafanızın karışmaması için mavi ile pembe arasındaki farkı, mumlarda yine mavi ve pembe olarak, yeşil ile pembe arasındaki farkı anlamanız için de yeşil ve pembe yaptım.
istantanea
2- KDJ (colintse)
KDJ indikatörüde üç çizgiden oluşan RSI gibi alt pencerede gösteren bir indikatör. Bende yeşil pembe mavi olarak gösteriyor. Yeşil çizgi diğer iki çizgiyi(K çizgisinin D ve J çizgisini)20 aşırı satış bölgesinde yukarı yönlü kesmesi alım sinyali, 80 aşırı alım bölgesinde aşağı yönlü kesmesi bir satış sinyalidir. KDJ İndikatörü çok fazla alım satım sinyali oluşturur. Kısa zaman dilimlerinde uygulanmak için yapılmış bir indikatördür. Tek başına kullanılması çok büyük hatalara sebebiyet verir. Bu indikatörde pozitif negatif uyumsuzluklar görülebilir. Erken sinyal veren indikatörlerden biri olması sebebiyle teyit amaçlı olması maksadıyla ekledim
istantanea
3- DMI
DMI da üç çizgiden oluşan bir indikatör. Pembe olanı trendin gücünü ölçen ADX indikatörüdür. Mavi çizgi pozitif çizgisi, Sarı ise negatif çizgisidir. Mavinin sarıyı yukarı yönlü kesmesi alım, sarının maviyi yukarı kesmesi bir satış sinyalidir. ADX indikatörü ise bize trendin gücü hakkında bilgi verir. ADX indikatörü;
0-25 arasında ise Zayıf Trend
25-50 arasında ise Güçlü Trend
50-75 arasında ise Çok Güçlü Trend
75-100 arasında ise Süper Güçlü Trend’dir.
istantanea

BTC ANALİZİ

a) KDJ indikatörünün yeşil çizgisi günlükte aşağı kesmesi sebebiyle henüz alım için bir sinyal yok. Önce negatif uyumsuzluk göstermiş ve ardından sert bir düşüş gelmiş. Şimdi bir pozitif uyumsuzluk gösteriyor. Gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini gözlemlemek gerek. (Negatif Pozitif uyumsuzluk RSI özgü bir durum değildir. Momentum kaynaklı indikatörlerin birçoğu bu uyumsuzluğu verir. KDJ nin içinde de momentum olması sebebiyle ekstra bir momentum indikatörü kullanmadım)
b) DMI indikatöründe düşüşten hemen önce ADX in zayıfladığını görüyoruz. Şu an da negatif çizgisi pozitif çizgisini yukarı kesmiş ADX yaklaşık 26 küsur. Pozitif çizgisi negatif çizgisini yukarı yönlü kesmediği ve ADX 25-50 arasında yükselme işareti göstermediği sürece alım riskli olabilir.
c) Fiyat William Gator indikatörünün mavi çizgisini altına iğne atmış fakat altında kapanış gerçekleştirmeyip destek edinmiş durumda. Yeşil çizginin pembeyi aşağı yönlü kestiğini görüyoruz. Bunu Gator osilatöründe, ikisinin kesiştiği noktada bir daralma yaptığını da görebiliyoruz. Hareketli ortalamaların fiyatı geriden takip etmesi sebebiyle sinyaller daha geç gelir. Öncelikle KDJ nin yeşil çizgisinin yukarı kesmesi, DMI indikatörününde hem pozitif çizginin negatif çizgiyi yukarı yönlü kesmesi hem de trendin güçlü olduğunun teyidini yapmadan Alligatora göre alım yapmak risk içerir. Bu iki teyitten sonra fiyatın Alligatoru yukarı yönlü kesmesi ya da alt zaman dilimlerini takip ederek keseceğinin kuvvetli ihtimal kazanması nispeten riski aza indireceğini düşünüyorum. Fiyat indikatörün altına indiğinde ise artık düşüş 3. İndikatör tarafından da teyit edileceğinden fiyat yeni bir alım sinyali verene kadar satış düşünülmelidir.
Fiyat Hareketi Yönünden=> fiyatın sert bir düşüş engulfu yapması sebebiyle bu engulf üzerinde kapanış gelene kadar satış düşünülmelidir. geçen haftaki yazımda BTC de bir karşıt momentum görmediğimizi belirtmiştim. haftalıkta düşüşe yaklaşırken mumların tepedeki iğnelerinin küçük aşağıdaki iğnelerinin uzun olması düşüşün gelebileceği sinyallerden biri idi.

Fiyat Hareketini “BİLİNÇLİ” seçmiş biri olarak sizlere indikatörler hakkında bilgi vermemin tek sebebi benim gibi küçük yatırımcı olan sizlere bir nebze olsun destek olmak ve yanlış analizlerle sermaye kayıplarınızın önüne geçmenize yardımcı olmak istememdendir. Anlattıklarım kendi araştırmalarım olması sebebiyle hatalı olabilir bu sebeple bu yazımda dahil olmak üzere bütün fikir yazılarım YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Bol kazançlarınız olması dileğiyle saygılar...

Trade chiuso: obiettivo raggiunto
BTCUSDTFundamental AnalysisTechnical IndicatorsTrend Analysis

Fiyat Herşeydir!!!
Anche su:

Pubblicazioni correlate

Declinazione di responsabilità