* Aselsan tarafında genel bir perspektiften baktığımız zaman, hisse fiyatının dolar bazında en az getiri sağlayan BIST30 hisselerinden olduğunu gözlemliyoruz. * Güçlü bilançosunun yanında ASELSAN'ın borçlarına herkes çok takılmış durumda, ben bunun fazlaca önemsiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü TSK'yı Güçlendirme Vakfı ve devlet desteği yadsınamayacak boyutta olan kıymetli şirketlerimizden bir tanesi ASELSAN. * TL masrafları olan ve dolar satış yapabilen bir şirketin borçlarının bu kadar konuşmasını gerçekten fazlaca anlamsız buldum ve arkasında kasıt aramaya başladım desem yeridir. * Şu an ki fiyatının günümüz şartlarında pahalı olduğundan bahsedebiliriz, çünkü tüm borsadaki hisseler büyük bir ilerleme kaydetti. Bu yüzden 4 saatlik grafikte 2 senaryo belirledim. Bu kanalın hangi yöne kırıldığı oldukça önemli.
- Haftalık grafikte ise; 56 TL - 66 TL - 71 TL ve 101 TL noktaları benim için önemli direnç noktası oluşturabilecek alanlar. 42.55 bölgesinin ise güçlü bir destek noktası olduğunu düşünüyorum.
* Türkiye şu an bir çok ülke tarafından dolaylı ya da dolaysız yollar ile silah ambargosu uygulanan bir ülke. Dolayısı ile bu süreçte ASELSAN'ın diğer hisselere göre dolar bazında az getiri sağlaması bu yüzden oldukça mantıklı. Bir çok ülke Rusya -Ukrayna krizinin kilidi olarak Türkiye'yi görmesi sebebi ile bu ambargoların kademeli olarak aşılacağını düşünüyorum. Bu da en çok ASELSAN'a yarayacaktır diye düşünüyorum.
* ASELSAN'ın ürettiği yerli silah ve sinyalizasyon gücünün ise benzerinin olmaması şirketi cazip kılan farklı bir nokta.
(Sadece 4 saatlik olan grafik çizimi değil, haftalık grafikte oluşan ve çizdiğim kanal yapılarını da incelemenizi öneririm.)
Görüşlerimi okuduğunuz için teşekkür ederim, bu çıkarımlar tamamen kendi fikrim olup; doğru veya yanlışı bir arada barındırabilir. Bütçeniz ile yatırım yaparken lütfen kendi risk maliyetlerinizi gözetin. - Yatırım tavsiyesi değil, bilgi paylaşımı olduğunu lütfen unutmayın.
Borsayı etkileyeceğini düşündüğüm başka bir haber:
Yılsonuna kadar bankalar, TL mevduatın toplam mevduat içerisindeki payını %50 yapmamaları durumunda Merkez Bankasına %5 fazladan komisyon ödeyecekler.
Bu sebepten dolayı, Aralık ayının ortalarından itibaren TL mevduat faizlerinde rekor artışlar gözlemleyebiliriz.
Eğer ki, bu oran %30 veya %40'ları bulursa, bir çok BIST yatırımcısı zarar görebilir.
Le informazioni ed i contenuti pubblicati non costituiscono in alcun modo una sollecitazione ad investire o ad operare nei mercati finanziari. Non sono inoltre fornite o supportate da TradingView. Maggiori dettagli nelle Condizioni d'uso.